Rodzina to najważniejsza wartość w naszym życiu i to od niej wszystko się zaczęło. Chcieliśmy przestać podawać naszym dzieciom śmieciowe jedzenie, chcieliśmy pokazać im inne – prawdziwe, naturalne smaki. Okazało się, że we Wrocławiu miejsc ze zdrową żywnością jest naprawdę wiele. Znaleźliśmy jedno powtarzające się „ale” – dlaczego ta „świeża” żywność zwożona jest z drugiego krańca kraju? Dlaczego kupowana jest przez pośredników, u których długo zalega w magazynach? Przecież na samym Dolnym Śląsku mamy znakomitych wytwórców i rolników, którzy produkują żywność najwyższej jakości. Wiele osób twierdzi, że nie ma czegoś takiego jak „smaki Dolnego Śląska”. My – rodowici wrocławianie – kompletnie się z tym nie zgadzamy! Próbowaliście kiedyś kiełbasę golędzinowską, kapustę kiszoną od Sznajderów, soki z dolnośląskich sadów, ogórki ścinawskie albo żywność z pięknej Doliny Baryczy? Te produkty cechuje niesamowity aromat, cała gama wartości odżywczych, naturalność i przede wszystkim ich lokalny, rzemieślniczy charakter. I tak powstał RegioFood.
Sklep, który łączy w sobie trzy najważniejsze rzeczy: miłość do rodziny, do Dolnego Śląska i do tradycji, z której się wywodzimy.
Agnieszka i Grzegorz Szafrańscy